Coworking, kontorshotell eller kontorskollektiv – ja, kärt barn har många namn. Att coworking har blivit det nya är det ingen tvekan om. I storstäderna öppnar det ständigt nya coworking-kontor och det har blivit ett självklart för många att arbeta. Nu är det dags för Tranås och Wigensgruppen att utöka erbjudandet av coworkingplatser.  

Linus, VD på Wigensgruppen – vad är egentligen coworking?
Man skulle kunna säga att det är kontor 2.0. Med kortare avtalstider där bolaget kan växa och krympa sina ytor skapar det en större flexibilitet än att hyra ett traditionellt kontor. Hyr du en coworkingplats får du tillgång till gemensamma utrymmen som kök, mötesrum och lounge vilket ger bra möjlighet till att skapa nya kontakter. Som enmansföretagare får de som hyr många ”arbetskamrater” vilket även ger en viktig social funktion.

Berätta om den nya coworking-ytan!
Det kommer bli 880 kvm med plats för 60 personer fördelat på olika typer av uthyrningar, lounge, öppna arbetsplatser, eget rum samt för det lite större företaget på upp till 10 arbetsplatser. Lokalerna kommer även innehålla en föreläsningssal för upp till 32 personer och på sikt kommer också finnas möjligheter till ännu större förhyrningar i våningsplanet under. Vi vill skapa Tranås nya näringslivscenter i Wigénshuset. 

 

Linus

Spännande! När ska det vara klart?
Preliminär inflyttning är den 1 september i år och vi tar emot intresseanmälningar redan nu. Hör av dig till linus.quist@wigensgruppen.se om du vill veta mer eller skicka in en intresseanmälan till info@wigensgruppen.se  

Hur många företag sitter i Wigenshuset just nu?
Det är ungefär 45 personer som jobbar i den befintliga coworkingdelen idag. Med utbyggnaden möjliggör vi alltså för lite mer en det dubbla och den befintlig anläggning kommer höra till expansionen. 

Vad är det bästa med att arbeta i Wigenshuset?
Platsen är det bästa, vackert beläget direkt intill Ekbergsparken. Speciellt nu på våren när naturen vaknar, fåglarna kvittrar och marken blir full av vitsippor. Dessutom är huset lättillgänglig och det finns gott om parkeringsplatser. Vi har många föreningslokaler i huset vilket gör att det alltid är liv och rörelse runt oss samt möjliggör träning. Vi som arbetar i huset har en väldigt bra stämning och det är väldigt familjärt bland oss.

Maria

Vi fick en pratstund med vår hyresgäst Maria Kvist som arbetar på Alm Equity. Hon har hyrt kontor i Wigenshuset i fyra och ett halvt år och trivs fantastiskt bra.

Maria, hur är det att arbeta i Wigenshuset?
Det är väldigt bra. Det är en härlig gemenskap med övriga hyresgäster. Vi brukar till exempel ha gemensam fika och AW. Det finns möjlighet till fina lunchpromenader i Hembygdsparken som ligger precis intill och det är smidigt att gå ner till Tranås Gymnastiksällskap här i samma hus och träna. Om man till exempel sitter man helt ensam och arbetar, eller bara är några få i bolaget, är det roligt att träffa andra hyresgäster. 

Varför hyr du en kontorsplats i Wigenshuset?
När det var aktuellt att titta efter kontorsplats så dök Wigénshuset upp som ett bra alternativ. I början var vi bara två personer och då satt vi i ett mindre rum. Nu är vi tio personer vilket har gjort att vi har flyttat upp en våning och Wigénsgruppen har anpassat lokalerna utifrån vårt behov. 

Vad är det bästa med att arbeta i Wigenshuset?
Det är möjligheten till gemenskap med andra hyresgäster. Också att det finns så mycket olika lokaler här att det lätt går att anpassa och ändra om dina förutsättningar ändras.