Det händer alltid mycket i Tranan-huset och nu i början av november startar tillgänglighetsanpassningen av ingången, något som är mycket efterlängtat.

I samband med detta kommer Café Tranan att både få en ny entré och en ombyggd altan.

  • Det känns fantastiskt roligt, speciellt eftersom mitt café firar 30 år i oktober. Jag kommer fira det med att också ge caféet ett ansiktslyft, säger Anthony Chamoun.

Den nya altanen får ett nytt stengolv och blir lite rymligare. Invändigt blir det bland annat ett nytt golv och nya tapeter. Menyn kommer också att uppdateras. Kvar blir förstås kundfavoriter som räkmackan och de varma baguetterna men det kommer också en del nyheter.

Anthony har många trogna kunder som han lärt känna genom åren och kundkontakten är något han värderar högt. Han vill att alla ska trivas och känna sig välkomna på Café Tranan.

Det är många fördelar som kommer med tillgänglighetsanpassningen, berättar Anthony.

  • Dels blir det lättare för husets kunder att komma in på ett enkelt sätt, dels kommer jag att kunna få in lite större maskiner i lokalen, vilket jag inte kunnat tidigare. Jag har alltid haft en dröm om en stor glass-disk och nu kan det förverkligas.

Under ombyggnationen kommer Café Tranan att hålla stängt i tio dagar – men den som väntar på något gott…