I september 2024 öppnades portarna till en helt ny anläggning i Tranås. I byggnaden som firar 70 års-jubileum nästa år andas det nu framtid och nytänk. Wigénsgruppen har skapat en plats för samarbete och inspiration anpassat för det moderna arbetssättet.

Moderna lokaler för coworking och kontor

Efter månader av renovering kunde flera hyresgäster äntligen ta del av sina nya coworkinglokaler och arbetsplatser. På våning 2 i Wigénshuset, på nästan 880 kvm, finns det plats för ca 80 personer fördelat på olika typer av uthyrning. Allt från att jobba i en lounge, hyra fast skrivbord eller ha eget rum. I lokalerna rymmer också en föreläsningssal för upp till 40 personer, en podstudio och fantastiska gemensamma trivselytor.

– Om ni är ett större företag som är i behov av nya lokaler kan vi anpassa ytor i direkt anslutning till vår coworkinganläggning. Då får ni tillgång till både loungedelen, mötesrum, konferensrum och såklart det härliga stämning och energi som finns bland våra hyresgäster. Vi ser stor potential att koppla större företag med mindre, berättar Linus Quist som är VD på Wigénsgruppen.

Öppet hus

Den 24 oktober öppnar Wigénsgruppen dörrarna och bjuder in företag, organisationer och intressenter till öppet hus mellan 11.00-14.00. Under öppet hus kommer det bjudas på kaffe och fika och självklart får alla besökare en rundtur i de nya lokalerna.

– Vi vill skapa en plats där människor vill vara, det ska vara kul att komma till vår anläggning och arbetsplats. Det blir ännu bättre om vi dessutom har nytta av varandra, vilket många av våra hyresgäster vittnar om. Det finns en mängd olika kompetenser i huset och alla är öppna för att dela med sig av sina kunskaper och idéer om det behövs. Vi har nästan 50 hyresgäster här idag, men det finns plats för fler, fortsätter Linus.

Coworking är för alla

Den stora fördelen med coworking är flexibiliteten vilket gör att det passar för många. Det kan vara egenföretagaren som behöver en plats att arbeta på och kollegor att snacka med eller distansarbetaren som har tröttnat på att jobba vid köksbordet. Det kan också passa ett företag med en handfull anställda som behöver en gemensam plats att sitta på eller ett större företag som vill erbjuda sin personal möjligheten att byta miljö ibland. Det finns inga gränser för kreativiteten eller lösningarna.

– Vi ser fram emot att träffa dig på öppet hus och visa upp våra nya lokaler som vi är fantastiskt stolta över. Det är harmoniska färger, akustiken är behaglig och inredningen är inbjudande. Tveka inte att titta förbi den 24 oktober så bjuder vi på kaffe, avslutar Linus.