Det gamla välkända ”Kuran-huset” i Tranås centrum, som förvärvades i mars 2021, ska utvecklas och renoveras framöver. Fastigheten har stått tom sedan några år tillbaka och delvis förfallit men nu händer det saker. Planen är att, i delar av fastigheten, skapa en mötesplats för näringslivet. Den första nya hyresgästen som flyttar in blir Tranås United tillsammans med Turistbyrån sommaren 2022.

– Det är klart att det är en stor fördel att ha Tranås United med när vi ska samla stadens näringsliv i den här byggnaden. Vi har redan sökt bygglov och räknar med att kunna komma igång med byggstart under senare delen av hösten, säger Linus Quist i Wigénsgruppen.

– Vi har en ambition i bolaget att göra Tranås till Sveriges mest attraktiva plats för tillväxt och utveckling, den här satsningen är rätt steg i den utvecklingen, säger Pär-Anders Davidsson, vd i Tranås United.

Byggprojektet innebär en stor investering för Wigénsgruppen. Byggnaden är på totalt 5 280 kvadratmeter så får vi räkna med att det kommer att ta tid att renovera den. Arbetet kommer att delas upp i etapper och först ut blir våningen i markplan där Tranås United tillsammans med Turistbyrån kommer att husera.

Wigénsgruppen ser en stor potential i att skapa en ny mötesplats för näringslivet där vi kan erbjuda både stora och små kontorsytor med trevliga gemensamma utrymmen och bra service. Allt för att skapa en inspirerande arbetsplats för dig som är småföretagare eller jobbar på distans till företag som har behov av större lokaler.

Renoveringen av etapp 1 beräknas vara klar sommaren 2022.

Vill du bli en av våra nya hyresgäster? Kontakta Linus Quist, linus.quist@wigensgruppen.se, 0140-76 01 02