Kjell Karlsson är ett välkänt namn när det gäller gym och träning i Tranås. Efter att ha sysslat med annat några år satsar han nu på att starta ett nytt gym. Den 6 februari hoppas han kunna slå upp portarna i sin nyrenoverade lokal på 455 kvadratmeter i Tranan-huset.
Jag har länge letat efter en bra lokal och nu när jag hittade det perfekta läget så var det inget att tveka på. Läget känns riktigt bra, mitt i centrum och många kan gå eller cykla till nya Träningscenter. Dessutom drivs jag av att jobba som egenföretagare och känner mig supertaggad, säger Kjell.

Det finns redan många gym i Tranås men Kjell tror att det finns plats för alla och Friskvårdsbidraget har nog gjort sitt till att fler tränar idag. Det känns som att vi har lite olika målgrupper samtidigt som att behovet av träning ökar hela tiden. Mitt nya gym kommer att ha 18-årsgräns och jag vänder mig till en lite äldre målgrupp. Sedan är Tranås en lite unik stad när det kommer till träning, en genomsnittlig siffra på antalet personer som går på gym i en stad är runt 22% medan i Tranås ligger siffran över 30%.

– Vad är det då som skiljer ditt gym från de andra gymmen som finns i Tranås undrar vi?

Det jag alltid strävat efter är att finnas på plats, att kunna hjälpa mina kunder med råd och träningsupplägg som är anpassat efter individ eller grupp. För mig känns motiverande samtal lika viktigt som ett program med övningar. Sedan tror jag att behovet av träning hela tiden ökar, framför allt i äldre åldrar. För att kunna få ett aktivt liv även när vi kommer upp i 70-årsåldern så behöver vi träna styrka och rörlighet förebyggande hela tiden.

Wigénsgruppen har gett mig de bästa förutsättningarna för att lyckas genom att låta mig planera lokalen på bästa sätt. Nu målar och inreder jag för fullt och ser fram emot öppningen i februari, avslutar Kjell.

Lokal för Träningscenter i Tranan-huset