Vi gjorde ett litet besök hos vår nya hyresgäst Fribergs Begravningsbyrå för att höra hur det känns i de nya lokalerna och Maria Broman gav oss en liten rundtur.

– Vi trivs helt fantastiskt bra och har fått mycket beröm av våra besökare.

Wigénshuset är ett anrikt hus med lång historia och trevlig atmosfär. Utsikten från våra kontorsrum är härlig, nu inväntar vi vårens grönska och då blir utsikten säkert magisk. Vi har själva valt material och inredning och vår tanke var att det skulle kännas familjärt, det tycker vi att vi lyckats med. Våra två besöksrum blev ett lyft och nu har alla medarbetare ett eget kontor med fönster vilket vi inte hade innan. I anslutning till våra besöksrum och kontor så har vi också ett litet rum för visning av kistor, urnor, lyktor m.m.

Det allra bästa med våra nya lokaler är att vi numera har all verksamhet i samma fastighet, även lager och garage är på samma ställe vilket inte var fallet tidigare. Vi saknar inte Storgatan och vi märker att våra kunder har behov av ett lite mer avskilt läge när de besöker oss i en svår stund. Dessutom är det gott om gratis parkeringsplatser vilket är skönt. Ingen behöver hålla koll på p-skivan.

– Ert yrke är ju väldigt speciellt, det måste vara svårt att möta människor när de är i en så svår stund, undrar vi.

– Det håller jag med om men att vara så nära döden i det dagliga gör att man får perspektiv på livet. Livet är skört och man får ta vara på varje dag, säger Maria Broman.

Vi ser det som ett hedersuppdrag att få stötta familjerna som vi träffar, det kan vara jobbigt att ta många svåra beslut samtidigt som man är så ledsen. Det blir mycket känslor och många hudlösa möten som vi som arbetskamrater ibland behöver ventilera med varandra. Sorgen lämnar ingen oberörd.

Så hittar du till oss

Vi har bara ett litet problem och det är att våra besökare har svårt att hitta vilken entré de ska gå in i. Oss hittar man genom den högt belägna huvudentrén som vetter mot järnvägen.

Wigénshusets huvudentré är mycket vacker med marmor i olika färger och en stilig trappa som slingrar sig upp genom våningarna, självklart finns det hiss. Fribergs Begravningsbyrå har det första våningsplanet, det som tidigare var en stor matsal. Meningen är att det ska bli tydligare skyltning inom kort, så att alla kan hitta till oss utan problem. 

I samma entré ligger också vår samarbetspartner, Ludvig & Co, som erbjuder juridisk hjälp när sådan efterfrågas.