I ett av Wigensgruppens allra nyaste hyreshus, Nötskrikan, bor Fredrik och Lisa tillsammans med tvååriga dottern Alicia. De bor i en stor trea på fjärde våningen med en fin utsikt över området. Lägenheten har en öppen och inbjudande planlösning samt fönster i tre väderstreck vilket ger ett härligt ljus i hela hemmet.

Vi bodde precis där borta innan vi flyttade hit, berättar Lisa och peket ut genom fönstret bort mot en närliggande fastighet. De kunde följa bygget på nära håll och det var just då som de tog kontakt med Wigensgruppen och anmälde intresset för lägenheterna.

Lisa har ett stort intresse för inredning och har fått utlopp för sin kreativitet i deras nybyggda lägenhet. Fredrik brinner extra mycket för sport och framför allt hockey och golf. Det var just hockeyn och spel i TAIF som fick honom till Tranås. Nu ligger skridskorna på hyllan och paret spenderar istället mer tid med sina vänner och gillar att laga mat.

I somras nyttjade vi boulebanan här nere tillsammans med två andra familjer som också bor i huset. Vi bjöd hit lite gemensamma vänner och grillade, nästan som en gårdsfest, berättar Fredrik.

Hyreshus för alla

Nötskrikan är en fastighet med 30 hyreslägenheter som stod klar 2021. Det finns förråd till alla lägenheter och tillgång uteplatser med grill. Fredrik och Lisa var bland de första som flyttade in och har bott i sin lägenhet i snart tre år.

Vi har väldigt bra med förvaring i lägenheten och både tvättmaskin och torktumlare i badrummet. Dessutom har vi ett rymligt förråd i närheten, berättar Lisa. 

Vi är väldigt nöjda med Wigensgruppen som hyresvärd. De är lätta att ha kontakt med och svarar alltid väldigt snabbt. Om det är några problem tar de tag i det fort, vi upplever att det är bra och tydlig kommunikation från hyresvärden, fortsätter Fredrik.

I huset bor en bra blandning med folk, det är allt från studenter och småbarnsfamiljer till pensionärer. Paret trivs väldigt bra i området och nyttjar gärna det som finns i närheten.

Det är ett lugnt område vilket gör det väldigt bra för familjer. Vi går väldigt ofta till Östanåparken precis här bredvid och leker. Alicia gillar både naturstigen och lekplatsen, säger Lisa.

Varken Fredrik eller Lisa är uppvuxna i Tranås med har nu bott i staden i över sju år. De är överens om att det bästa med Tranås är Sommen. På sommaren har de tillgång till båt i familjen, och det är just närheten till vänner och familj som kommer högt upp på listan över det bästa med Tranås.

Vi har gångavstånd till allt här. Trots att några av våra vänner bor på andra sidan stan kan vi promenera dit på sommaren utan problem. Tranås känns som en lugn och trygg stad och det gillar vi, säger Fredrik.