Vilka är då Ekonomipartner i Tranås kanske du undrar? Det är ett relativt nytt företag i Tranås så det är säkert många som inte känner till dem. Vi träffade Maria Kvist och hon berättade att företaget etablerades 1 september 2019 av Alm Equity, ett publikt svenskt aktiebolag noterad på NASDAQ bestående av fristående bolag i fastighetsbranschen, med säte i Stockholm.

– Hur kommer det sig att ni etablerade er i just Tranås?

– Det började egentligen med Cheap Mondays nedläggning. Jag, tillsammans med Gunilla Norin jobbade med ekonomi där och blev uppringda av Sören Törnqvist som berättade att ALM Equity funderade på att outsourca en del av sin redovisning. Han ordnade så att vi fick träffa representanter för ALM Equity när vi ändå var i Stockholm vid en överlämning av våra arbetsuppgifter från Cheap Monday till H&M. I ledningsgruppen för ALM Equity fanns också Carolina Karlström (Tranåstjej från början) som var sugen på att flytta tillbaka till Tranås efter ett antal år i Stockholm.

Vi startade alltså med två personer i företaget men alltefter som fick vi fler bolag att sköta löpande redovisning, kvartalsrapporter, årsbokslut och deklarationer åt. Koncernredovisning sköts i Stockholm. Allt sker digitalt och molnbaserat med många Teamsmöten och dokumenthantering via Sharepoint. Det fungerar jättebra, säger Maria.

Det finns fler fördelar med att etablera sig i en liten stad, det är lättare att få en kontinuitet med personalen som inte byter jobb lika ofta som i en storstad vilket också gör att kunderna får behålla ”sin” redovisningsekonom, och det förenklar samarbetet. En annan fördel är närheten.

Idag har Ekonomipartner i Tranås 10 medarbetare och jobbar med ca 340 bolag, i två koncerner. Förutom Alm Equity jobbar vi också med Klövern, ett bolag som startades tillsammans med partner till Alm Equity. Med andra ord har vi inga kunder i Tranås fast vi är etablerade här.

– Hur hamnade ni i Wigénshuset?

– När vi startade upp behövde vi bara två kontorsrum och Wigénsgruppen kunde erbjuda den flexibla lösningen med tillgång till konferensrum, skrivare, fikarum samt möjligheten att växa med lokalerna, vilket vi också gjort. I januari 2021 renoverades våra lokaler och vi har numera ett eget våningsplan med ingång från huvudentrén.

Vi fick vara med att anpassa arbetsplatser och mötesrum så att det skulle passa oss och är mycket nöjda med resultatet. Vi stortrivs och det är dessutom trevligt med andra kollegor i huset, vilket är fördelen i ett kontorshotell. Det är också skönt att lokalerna är ljusa med många fönster och vacker utsikt. På fredagarna har vi gemensam fika och då vi är många som träffas och pratar om annat än bara jobbet. Det är också skönt att det finns så gott om parkering.

Wigénsgruppen är en bra hyresvärd och eftersom de har kontor i samma hus är det enkelt med kontakten och om någon fråga skulle dyka upp. De är bra på att måna om oss hyresgäster och gör det familjärt i huset.