Wigénsgruppen har gjort ett besök hos en av våra hyresgäster på Storgatan – Byggombutiken. Genast när vi kommer in i butiken blir vi sugna på att renovera eller göra om något rum med lite färg eller läckra tapeter. Går du längre in hittar du golv och kakel samt en köksutställning.

För fem år sedan flyttade Byggombutiken från Granelundsområdet till Storgatan 4. Det var ett lyckat drag enligt ägaren Peter Linnér. Läget gör att allt fler tranåsbor har hittat till butiken och den nya lokalen på ca 700 kvm har anpassats för verksamheten. ”. I vår stora butik hittar du färg, tapeter, golv, mattor, akustikpanel, kakel & klinker men också kök & bad – ett område som vi vill växa inom. Vi har också börjat med lite inredning i form av porslin, dekorationer, ljuslyktor m.m.

Vår styrka är att vi erbjuder ett helhetskoncept och kan leverera ”nyckelfärdigt” tack vare våra 10 anställda målare, snickare, murare och plattsättare. I de fall det behövs samarbetar vi även med rörmokare och elektriker.

Vill du ha inredningshjälp?

Byggombutiken har i Vilma en utbildad inredare som hjälper dig med färgsättning, produktval samt köks- & badrumsritningar. Vi har också en tjänst som heter Stilhjälpen från Nordsjö och den ingår utan kostnad när du sedan köper de rekommenderade produkterna.

Kök & Bad

Just nu har vi kampanj på Ballingslövs kök, så passa på att kontakta oss om du är sugen på ett nytt kök. Vi levererar kompletta kök med vitvaror från Siemens, Electrolux och Neff.

Så här går det till när man beställer ett kök hos Byggombutiken:

  1. Först gör vi ett hembesök för att lyssna på vilka tankar du som kund har och ta nödvändiga mått. Vi frågar också vilken budget du tänkt dig. Beroende på materialval av t.ex. bänkskivor, vitvaror eller andra finesser så kan priset skilja sig en hel del.
  2. I vårt 3D-program ritar vi sedan upp köksförslag.
  3. När du funderat lite tar vi ett nytt möte och gör ev. ändringar.
  4. Utifrån en korrigerad ritning kan vi sedan leverera en offert.

– Det betyder att ni lägger ner en hel del arbete innan ni har fått en order?
Det stämmer men ett nytt kök eller badrum är en stor investering och det är viktigt för oss att kunden blir nöjd med slutresultatet, svarar Peter.

Trender just nu

Det är mycket naturtoner i beige, grått och vitt ofta kombinerat med olika träslag. Men allt fler börjar vågar inreda med mer färg, och gärna samma färg även i taket och på lister.
När det gäller kök så går det också mot mer färg exempelvis dovt grön, greige, grått, beige eller riktigt mörkt som svart. Urvalet på bänkskivor har exploderat med många varianter av stenkomposit och keramik.
Stora måttanpassade mattor under t.ex. soffgruppen är också populärt och vi langetterar (kantsyr) mattan exakt efter dina önskade mått.

Wigénsgruppen är en mycket trygg hyresvärd, avslutar Peter. Alltid lätta att få kontakt med och vi får ett trevligt bemötande när vi kommer upp på deras kontor. Vi hjälper dem också att renovera lägenheter i deras fastighetsbestånd.